понеделник, 29 ноември 2010 г.

неделя, 28 ноември 2010 г.

Надупени картофки



Надупени картофки
много лесни, вкусни и ефектни картофки
Избират се по-малки картофки и се обелват. Разрязват се на половинки. Редят се в тава намазана с олио и с"дупето" нагоре. Налива се около 100 мл вода в тавата
Пекат се до готовност, като се внимава водата накрая да остане толкова, колкото да не залепната, ако е необходимо се налива 1-2 с.л. вода.
Подходящи са и за гарнитура и за мезе
и за самостоятелно хапване със салата

четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Задушени зеленчуци



Задушени зеленчуци
карфиол, моркови, броколи, царевица, подредени в тенджера в която е сложена кошница за варене на пара. Долива се 1 ч.ч. вода и за около 20 мин имате най-шарената, вкусна и здравословна гарнитура, а защо не и ядене.
Има си малка тайна за да бъдат още по-вкусни - 1 лимон, 2 ч.л. горчица, 1 ч.л. зехтин. Лимоновият сок се смесва с горчицата и зехтина, може да добавите и щипка мащерка.

вторник, 23 ноември 2010 г.

Света Екатерина


Света Екатерина се почита на 24 ноември
Тя се смята за покровител на юристите, библиотекарите, учениците и учителите. Най-почитана светицата е в Южна България, където хората вярват, че предпазва децата от болести.
На празничната трапеза се поднася пита с мен

Едно питие


Едно питие вечер за настроение, за блясък в очите може :)
Зависи и какво е
и как е поднесено

неделя, 21 ноември 2010 г.

Зеле със свинско

Кифлички


Телешко



Телешко, телешко шол
е някак избягвано месо за готвене, по-скъпо е от пилешкото и свинското,
но когато се приготви е много вкусно и диетично
Нарежете месото на тънки филии, овкусвете със смлян черен пипер и изпечете на скара или грил тихан.
Гарнитурата е според предпочитанията Ви.

вторник, 16 ноември 2010 г.

Маса с настроение

Да сервираме приготвеното с желание ястие на маса с настроение,т.е. красиво подредена от нас зависи