вторник, 24 февруари 2009 г.

Пържола в зелев лист, царски сарми

Пържола в зелев лист, царски сарми
рецепта, която съчетава в едно продукти, еблематични за зимната кухня - свинско и кисело зеле. Много подходяща и за диетата на Дюкан

4 свински пържоли /вратни или котлети/ - около 1 кг
12-16 по-големи зелеви листа
1 ч.л.червен пипер
черен пипер на вкус
1 с.л. олио

* Пържолите се начукват леко и им се правят нарези в двете посоки, да се образуват ромбчета
* Поръсват се с подправките и се завиват в зелевите листа, всяка пържола в 3-4 зелеви листа
* Нареждат се в тавичка, плътно една до друга
* Заливат се с 1 ч.ч. вода и се поръсват с олио
* Пекат се на фурна на 200 градуса. Като се зачервят се обръщат от другата страна. Ако е необходимо се налива още малко вода.
* Когато са готови зелевите пържоли трябва да са останали само на мазнина.

Няма коментари: