събота, 1 май 2010 г.

Салата пролетна палитра

Салата пролетна палитра
рецепта за пъстра пролетна салата или лека вечеря








пилешко филе, около 150-200 гр
1 грейпфурт
1 домат
100 гр царевица
1 морков
1/2 краставица
2 стръка зелен лук
1-2 стръка зелен чесън
няколко стръка магданоз
1 зелена салата
1 с.л. зехтин
смлян черен пипер на вкус
маслини (без костилки) зелени и черни


* Пилешкото филе се нарязва на парчета и се овкусява с черен пипер. В тефлонов тиган се загрява зехтина и филето се запича, като се разбърква;
* Царевицата (ако е замразена се бланшира, ако е от кутия – не),нарязаните зелена салата, зелен чесън и лук и домат се смесват в купа и се разбъркват;
* Добавя се грейпфурта обелен с отделена бяла ципа, нарязан на кубчета и пилешкото филе;
* Салатата се поднася поръсена с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари: