чекане е друга дума за червено цвекло - диалект :)
червеното цвекло е много полезно - от листата му могат да се приготвят вкусни сърми, а самото червено цвекло може да издържи дългата зима чак до пролетта. Това е традиционна рецепта с червено цвекло, която съм научила от баба си:
1 глава червено цвекло (глава около 250 - 300 гр)
2 - 3 скилидки чесън
2 с.л. брашно
1 ч.л. черявен пипер
сол на вкус
* Цвеклото се настъргва на едро ренде, чесънът се счуква. Маслото се сгорещява в тиган, изсипват се цвеклото и чесънът и след секунди се поръсва червеният пипер.
* Накрая се добавя брашното и се пържи на умерен огън няколко минути. Посолява се и се сервира
понеделник, 24 август 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар