събота, 13 март 2010 г.
Домашни крекери
Домашни крекери
рецепта за вкусна и здравословна закуска
1 ч.ч. грахам брашно
1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
8 с.л. слънчогледови семки, почистени
4 с.л. ленено семе
4 с.л. тиквени семки, почистени
2 с.л. зехтин
* В купа се смесват брашната, слънчогледовите, тиквените и лененото семе;
* Добавя се киселото мляко в което е сложена содата за хляб и зехтина и се замесва тесто. Тестото се загъва с кърпа и се оставя за 20 мин;
* Разточва се върху набрашнен плот на тънка кора и се нарязва на кавадратчета (може да се нареже и с формички за сладки);
* Подреждат се в тава, която е намазана леко с олио и се пекат около 15 мин на средна фурна на 190 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар